DELKURS 8

SKRIV EN INSÄNDARE (Språkvägen – för sfi kurs D)

Nu ska du skriva en egen insändare. Läs vad som är typisk för insändare i läroboken ”Språkvägen kurs D” på s 6 för att se hur du ska skriva. Vad vill du ändra på i samhället? Finns det något på din skola eller bostadsområde som du vill förända? Använd verb som t ex håller med, håller inte med, undrar, tycker, menar, anser.  Du ska ha med rubrik, inledning och argument “för det första” och “för det andra” och en avslutning. 

Gör först alla uppgifter i “Språkvägen D” på s 6-11. Gör till sist uppgiften E på s 11. Skriv med eget språk och googla inte!!! Använd verben som står i rutan på sidan 11. Skicka in din insändare till teams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: