Vecka 20

Den här kursen slutar den 4 juni. Om du vill fortsätta på sva 2 så är starten den 24 augusti i höst. Om du vill börja tidigare så kan du läsa kursen på distans. Det är Hermods som har den och inte Strömstads gymnasium. Kontakta Sara Fröberg för mer upplysningar (sara.froberg.stromstad.se).

OBS! Kolla upp och ned i den här bloggen om ni har gjort alla övningar. Skicka in ogjorda övningar snarast!

SISTA DATUM FÖR ATT SKICKA IN ÖVNINGAR BLIR TORSDAGEN DEN 28 MAJ.

Veckans hemuppgift blir att läsa Dagens Nyheter från måndagen den 11 maj. Läs igenom den och välj ut artiklar som du tycker är intressanta.

a) Du kan skriva en krönika kring den artikel som du valt. OBS att du måste referera till den artikel som du läst. Ex: på sidan fyra i kulturdelen finns artikeln ”Därför fungerar videomötet så mycket sämre än riktiga träffar”. Skriv i jag-form och resonera fritt!b) Du kan skriva en insändare och bemöta innehållet i en artikel. Ex: på s tio i stockholmsdelen kan man läsa om arbetslöshet. Bemöt den och kom med argument! Eller bläddra igenom tidningen och hitta en egen artikel.c) Du kan skriva en utredande text där du resonerar fram och tillbaka. Då får du välja två-tre olika artiklar och jämföra dem. Diskutera, redogör, förklara och presentera är nyckelorden och du vill skriva en utredande text.Skicka in a, b eller c till henrik.hammar.strogy@urkund.seVeckans grammatik blir att träna på ordföljd. Du kan förbereda dig genom att studera s 66-69 i ”sas 1 grammatik”.

Här kommer testet:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=Vhpi_EFT10-1ZOseWBcki8oelTWGWO5AjcVgLckBuTJUNjZSQU9SUUpWRjdMVENYUE81NjIzVUJSUy4u

Du kan boka videomöte genom att skicka ett mail till henrik.hammar@stromstad.se. Lämna förslag på ett par olika tider!

En tanke på “Vecka 20

  1. Hej Sara, Detta är Bikhtiyar Saeed (199008258395), jag fick godkänt på sva 1. Nu vill jag fortsätta på distans. Vad ska jag göra?

    Mvh Bikhtiyar saeed B.D.S. – G.P. +46 72-449 18 89

    >

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: