Vecka 18

Veckans skrivuppgift blir att skriva en krönika. Läs sid 164 i gula boken vad en krönika är. (Skriv i jag-form om ett aktuellt ämne. Skriv personligt och experimentera med språket.) Du kan skriva om vad du vill. ”Mitt liv under coronan”, ”Mitt liv som ny i Strömstad” eller något annat ämne som är aktuellt. OBS skriv i storlek 12. Här kan du ladda ned ett exempel på en krönika:

Här kommer ett grammatiktest som handlar om indefinita, interrogativa och relativa pronomen. Du kan förbereda dig genom att träna på sid 40-46 i ”Sas1 grammatik”.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=Vhpi_EFT10-1ZOseWBcki8oelTWGWO5AjcVgLckBuTJUQk5LUVZWRjJKUFNCVEtGVFVBSjZCMEE4NS4u

Om intresse finns så kan vi starta med videokonferenser. Vi kan ta tre personer per gång till en början. Ni kan skicka mail till henrik.hammar@stromstad.se och svara vilket alternativ som passar bäst:

27/4: måndag kväll kl 18.00

28/4: tisdag förmiddag kl 10.00

29/4: onsdag kväll kl 18.00

30/4: torsdag förmiddag kl 10.00

Ni behöver ladda ned programmet Microsoft Teams till en dator eller en telefon. Sedan skickar jag ett mail till er med en länk. Det behövs inga lösenord eller andra inloggningar. Klicka bara på länken i mailet. Passa på att ställa frågor om kursen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: